Британският премиер Борис Джонсън ще каже на колегите си, западните лидери

...
Британският премиер Борис Джонсън ще каже на колегите си, западните лидери
Коментари Харесай

Джонсън зове съюзници към обединение срещу руската агресия

Британският министър председател Борис Джонсън ще каже на сътрудниците си, западните водачи, че единствено голямата взаимност пред лицето на съветската експанзия може да предотврати унищожителен спор в Украйна, заяви " Гардиън ".

В петък вечерта Министерството на външните работи разгласи, че английското посолство в Киев " краткотрайно " ще се реалокира в Лвов в западната част на Украйна.

Джонсън разиска рецесията с редица западни лидери през последните дни и ще организира срещи в Мюнхен в събота.

В забележки, оповестени от " Даунинг стрийт " преди пътуването си, Джонсън споделя: " Все още има късмет да се избегне излишно клане, само че това ще изисква голяма демонстрация на западна взаимност оттатък всичко, което сме виждали в най-новата история. Съюзниците би трябвало да приказват с един глас, с цел да подчертаят на президента Владимир Путин високата цена, която той ще заплати за всяка последваща съветска инвазия в Украйна. Това е посланието, което ще отнеса в Мюнхен през днешния ден, до момента в който удвояваме напъните си да предотвратим сериозна неточност, която би опустошила Украйна, Русия и останалата част от Европа.

Правителството изготви пакет от наказания, подготвени да бъдат приложени против Русия при положение на ескалация на спора.

Обединеното кралство редовно е упреквано, че е осигурило добър банкет за активите на богати руснаци, свързани с Кремъл. Министърът на вътрешните работи Прити Пател разгласи в четвъртък, че приключва " златните " визи за вложители от равнище 1, които разрешават на богати чужденци да аплайват за поданство, като част от " възобновена принуда против измамите и противозаконните финанси " - ход, който необятно се преглежда като затваряне на входен път, употребен от съветски олигарси.

Западни публични лица намекнаха в петък, че могат да бъдат въведени наказания против Русия при положение на кибер, паравоенна или друга неконвенционална атака срещу Украйна, поръчана от Кремъл.

Това разгласи в речта си и американският президент Джо Байдън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР